Duitse auto importeren naar Nederland

Als Nederlander met een garage in Duitsland, net over de grens, kom ik vaak met klanten in aanraking die hun auto naar Nederland willen importeren. Ze hebben dan bij mij in de showroom hun droomauto gevonden en willen deze graag kopen. Vaak hebben ze veel vragen over hoe ze de auto naar Nederland kunnen krijgen, want ze willen hem in Nederland registreren en gebruiken. Ik help mijn klanten daar graag bij, want ja, ik wil natuurlijk auto’s verkopen.

Toen ik deze garage net had overgenomen heb ik het een en ander uitgezocht. Op het eerste gezicht leek auto kopen in Duitsland best ingewikkeld, maar het viel mee. De afgelopen jaren heb ik het inmiddels zo vaak gedaan dat ik mijn hand er niet meer voor omdraai, op enkele uitzonderingen daar gelaten. Het belangrijkste is dat de auto een Nederlands kenteken moet krijgen. De uitgifte van Nederlandse kentekens wordt geregeld via het RDW. Bij aankoop hier in de garage wordt er meteen een keuringsbewijs afgegeven dat in behandeling kan worden genomen door het keuringsstation van de RDW.

duitse bolide in de achtertuin

Bij de import betalen de kopers een bedrag aan BPM. Dit kunnen de kopers in Nederland via de belastingdienst opgeven en regelen. De specifieke afhandeling daarvan is afhankelijk van de situatie van de kopers. Na ontvangst van het Nederlandse kentekenbewijs kan de verzekering worden afgesloten en kan de auto de Nederlandse wegen op. Bij deze acties sta ik mijn cliënten graag bij en help ze om dit voor elkaar te krijgen. Ik neem ze daarmee een aantal zorgen uit handen. Vaak trekt het ze dat over de streep om de auto dan bij mij te kopen. Ook al is het dan een auto gekocht in Duitsland, het importeren naar Nederland gaat heel snel en gemakkelijk.

Op deze manier is iedereen blij. Mijn klanten kunnen met niet al te veel moeite hun droomauto kopen en ik ben natuurlijk blij dat ik een auto kan verkopen. Zo was er laatste een, al wat ouder, echtpaar in de showroom die daar de perfecte auto zag staan. Ze waren al een tijdje op zoek naar een auto en deze wilden ze graag hebben. Ze wilden het eerst niet doen omdat ze toch wel opzagen tegen de administratieve rompslomp. Maar toen ik ze aanbod om hen daar bij te helpen waren ze heel blij en was de koop snel gesloten.

 

Geef een reactie