De beveiliging van parkeerplaatsen op de luchthaven

Het maken van een vliegreis is al hectisch genoeg. De stress van je zorgen maken over de veiligheid van je auto, wanneer deze onbeheerd op een parkeerplaats op de luchthaven staat, kun je er echt niet bij gebruiken. De duidelijk zichtbare aanwezigheid van beveiliging is een zeker een teken dat je bezittingen in de auto, evenals de auto zelf, in de gaten zullen worden gehouden.

De beveiligingsmedewerkers op parkeerplaatsen worden vaak onafhankelijk van de beveiliging op de luchthaven ingehuurd. Dit wordt gedaan omdat de beveiligers van de luchthaven geen tijd hebben om meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren en geen tijd hebben om de auto’s, die vaak verder weg staan, in de gaten te houden. De parkeerplaats heeft permanente bewaking nodig en de medewerkers moeten hun handen vrij hebben om uit te kunnen kijken naar verdachte activiteiten.

De optie om te parkeren op een parkeerplaats op de luchthaven is veel veiliger dan parkeren buiten de luchthaven. Je kunt op deze manier ook rustig parkeren en naar de gate lopen om je voor te bereiden op je vlucht.

Beveiligingsmedewerkers die rondlopen op de parkeerplaatsen kunnen een persoon, die bij je auto in de buurt komt of een andere auto die onbedoeld je auto zou kunnen raken, identificeren. Als de bestuurder dit niet aan de beveiligingsmedewerkers heeft gemeld, valt deze toch nog op te sporen.

Dit wordt gedaan door in elke mogelijke hoek van het perceel moderne infrarood camera’s op te hangen, die elke seconde, ongeacht het tijdstip van de dag, opnemen. De aanwezigheid van camera’s, die de bewakers een handje helpen, zal je verzekeren dat je auto in goede handen is. Jij kunt hierdoor een zorgeloze reis hebben.

Wanneer je je auto op een parkeerplaats op een luchthaven parkeert en deze voor een bepaalde tijd onbeheerd achterlaat, kun je naast het vertrouwen op de aanwezigheid van beveiligers ook zelf nog enkele veiligheidsmaatregelen treffen.

Eén van die maatregelen is om je auto niet precies naast andere voertuigen te parkeren, zodat het opvalt als er iemand in de buurt staat. Ook moet je je auto het liefst in de buurt van een lantaarnpaal of een paal met een camera parkeren. Door dit te doen, verklein je de kans dat je je auto het doelwit van diefstal wordt of met krassen en deuken kan worden achtergelaten. Als je deze schade moet laten repareren, kan dat behoorlijk in de papieren lopen.

Eazzypark.nl – parkeren bij Eindhoven airport

Geef een reactie