Bespaar Jezelf de Moeite – Zoeken Naar een Autoslotenmaker

Een autoslotenmaker is een andere variatie van een professionele slotenmaker die zich enkel specialiseert in het openen van gesloten auto’s en dan nieuwe sleutels maakt voor dat voertuig. In tegenstelling tot traditionele slotenmakers, vertrouwt een autoslotenmaker op speciale decodeermachines om hun werk te doen. Dit is omdat nieuwere auto’s die gemaakt werden in de mid-jaren ’90 sleutelsystemen hebben die anders werken dan die van hun oudere neven. Deze auto’s maken gebruik van een elektronisch sleutelsysteem dat enkel een gekwalificeerde en gespecialiseerde slotenmaker kan ontcijferen en veranderen.

Hoe slotenmakers hun auto’s openen

Deze systemen hebben een sleutel waarin een transponder code is geïntegreerd. Om deze reden, warden die sleutels transpondersleutels genoemd in het automobiele jargon. Deze code wordt gelezen als de sleutel in het contact gestoken wordt, wat enkel de auto start als het de juiste code leest. Deze nieuwe maatregel werd geïmplementeerd bij automakers in het voordeel van de auto eigenaars zodat incidenten van het stelen van auto’s door het lassen van de draden tot een minimum gebracht of zelfs volledig geëlimineerd kunnen worden.

Autoslotenmakers gebruiken een speciale decodeer machine om de code die nodig is om je nieuwe deuren van je auto’s te lezen en vinden en door deze code te gebruiken, kan de autoslotenmaker een nieuwe transpondersleutel om je auto te openen herprogrammeren. Het herprogrammeren wordt gedaan door de code te repliceren en het in een nieuwe transpondersleutel te integreren die dan aan jou gegeven wordt. Dit is efficiënter dan je auto manueel openen en wordt sneller gedaan. De meeste autoslotenmakers kunnen een gesloten auto in 5 minuten na hun aankomst openen.

Een autoslotenmaker worden

Zoals je kan zien, is het worden van een autoslotenmaker niet zo gemakkelijk als het vak werkt. Je moet leren om verschillende machines te gebruiken, en dan de transpondersleutel programmeren. Daarbij is slotenmaker een traditionele kunst die een leertijd vereist.

Er zijn cursussen die je leren hoe je een professionele automobiele slotenmaker kan worden. Afhankelijk van het land waarin je woont, kan het nodig zijn om een soort van training te doen voor je een leertijd mag doen.

In sommige landen kan je gewoon jezelf als leerling aangeven aan een werkgever die je dan een trainingscertificaat zal geven nadat je je training hebt afgerond. Dit certificaat zal dan je bewijs zijn dat je een uitgebreide leertijd hebt gedaan en zal je ticket zijn naar een professionele slotenmakersjob.

Bezoek de website https://slotenmaker.mobi/ –  een sleutelspecialist in Nederland

Geef een reactie