Importeer een auto!

Jaarlijks worden er veel auto’s uit het buitenland geïmporteerd. Het gaat hierbij al lang niet meer om luxe, dure en heel speciale auto’s die in Nederland niet goed te verkrijgen zijn. Nee, het gaat hier ook gewoon om middenklasse auto’s die in Nederland goed voorhanden zijn. Waarom zou je dan kiezen voor import? Er komt toch een hoop rompslomp bij kijken? Laten we eens kijken waarom je een auto zou importeren in plaats van er een in Nederland te kopen.

In Duitsland en België betaal je bij de aanschaf van een auto geen Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM). Je krijg daardoor meer auto voor je geld. Natuurlijk is het wel zo dat je bij het importeren van de auto BPM moet afdragen, maar dit kan een stuk goedkoper uitvallen dan als je dezelfde auto in Nederland had gekocht. Dit komt mede door het feit dat je de auto als tweedehands auto kan importeren. Daarnaast zijn er verschillende methoden om de hoogte van de BPM te berekenen. Er zijn verschillende bureaus en bemiddelaars die je daarbij kunnen helpen en meteen het laagste bedrag voor je kunnen uitrekenen. Het kan op deze manier  interessant zijn om een auto te importeren.

Behalve dat het goedkoper kan zijn heb je in het buitenland, en met name in Duitsland, veel meer keuze aan auto’s. Duitsland heeft veel meer inwoners en biedt daardoor ook meer variëteit aan auto’s. Iedereen maakt tenslotte zijn eigen individuele keuzes. Daarnaast kiezen Duitsers vaker voor luxere accessoires die ze laten inbouwen in hun auto. Deze accessoires komen mee op de markt als de auto wordt doorverkocht. In Nederland zijn veel occasions oude leasewagens en daar zit veel minder afwisseling in. Op de Duitse markt bevinden zich veel auto’s die maximaal een jaar oude zijn en die niet meer dan 5 à 6000 km hebben gereden. Dit zijn hele interessante auto’s om te importeren omdat ze nog zo nieuw zijn. Vaak bevatten deze auto’s technische snufjes en mooie aanvullende accessoires waardoor ze nog eens extra aantrekkelijk zijn.

bijna nieuwe auto's uit duitsland

Het loont dus zeker de moeite om in het buitenland naar een nieuwe auto te zoeken. Het aanbod is ruim en gevarieerd. Het enige nadeel blijft de eventuele administratieve rompslomp die nodig is om de auto te importeren en van Nederlandse kentekens te mogen voorzien. Als u zich daar in verdiept of laat helpen door een bemiddelaar is dat echter niet onoverkomelijk.

Geef een reactie